dental logo

Dani és Franciska mosolya

Dani és Marci jó barátok. Általában péntek délutánonként szoktak összejönni egy kis beszélgetésre. Dani névnapja előtt is így történt, amikor nagy titkába avatta be Marcit. Franciska nagyon tetszik neki, de nem meri megszólítani sem, annyira fél a visszautasítástól. Elárulta Marcinak, hogy azt sem tudja, mi lenne vele, ha a lány mégis igent mondana és az első csók nem úgy sikerülne, ahogy szeretné, mert van egy rossz foga.

Marci erre elmosolyodott: – Dani, ezen nagyon könnyű segíteni! Én évek óta járok fogszabályozásra a Budaörs Dentálba és most már nagyon szépek lettek a fogaim. Itt megtalálható minden fogászati szolgáltatás egy helyen. Úgy mint az általános fogászat, fogszabályozás, szájsebészet, dentálhigiénia, parodontológia. Ha gyökérkezelni is kell a fogad, teljes a biztonság, még fogászati mikroszkóp is van. Nagyon felszerelt a rendelő, mely nyugodt és páciensbarát hangulatot áraszt. Megnyugtató festmények is vannak a falon. Nekem kedvencem lett Koppány Attila derűs festménye. Következő alkalommal gyere el velem, akkor meg is nézheted! – kérlelte az ifjút.

A fogászat új szlogenje is meggyőző A mosolyba rejtett precizitás!

Daninak se kellett kétszer mondani, de valahogy úgy alakult, hogy más időpontot kapott a rendelőbe, mint Marci, éppen a névnapjára.

A váróteremben azonban inába szállt a bátorsága. Elkezdett félni. Előbb érkezett, mint a megbeszéltek, így kicsit várakozott. Közben a falon, vele szemben lévő monitorra lett figyelmes. Itt az egyik tv-s társaság éppen az ő népnapjával kapcsolatban közölt összeállítást.

A műsorvezető köszöntötte a Dániel nevű nézőket, mire Dani kicsit kihúzta magát. Elmondta, hogy nevének jelentése: Bírám az Isten, Isten ítélete.

Dani erre elgondolkozott azon, hogy az Isten vajon hogy ítéli meg szerelmét Franciskával, hisz úgy tűnik mindenre hajlandó a lányért, még ilyen megpróbáltatásokra is, mint a fogászat.

Dani még figyelmesebb lett, mert ekkor Dániel próféta hősiességéről szólt tovább a műsor. Ekkor úgy érezte, nem félhet egy kis fogtöméstől, ha méltó akar lenni a nevéhez. Hiszen mi ez ahhoz képest, hogy Dániel prófétát Dáriusz király a vadállatok elé vettette, de ő nem félt, hitt abban, hogy Jó-Istene megmenti és az oroszlánok nem bántották.

Ezzel a szóval köszöntötte reggel a királyt: „Király örökké élj! Az én Istenem elbocsátá az ő angyalát, és bezárá az oroszlánok száját és nem árthattak nékem; mert ártatlannak találtattam ő előtte és te előtted sem követtem el, oh király semmi vétket. Akkor a király igen örvende, és Dánielt kihozatá a veremből, és semmi sérelem nem találtaték ő rajta: mert hitt az ő Istenében.” (Dán 6,21b-23)

Idézte az evangéliumot a műsorvezető, majd feltette a kérdést: – Dániel próféta könyvében melyik 4 világbirodalomra vonatkozhatott a jövendölés? Az a néző aki ezt meg tudta válaszolni értékes jutalomra számíthatott egy sorsolás után a tv-től.

Dani elgondolkozott és magában már sorolta is: Babilon, a Perzsa Birodalom, a Nagy Sándor féle hellén birodalom és a Római Birodalom. Attól, hogy ez eszébe jutott a fiatalember magabiztosságra tett szert.

Danit ekkor beszólította a doktornő, ahova már bátran és határozottan lépett be.

Az orvos először leültette a székbe, majd mindenekelőtt megkérdezte tőle, hogy miért jött? Mi a célja?

Dani kertelés nélkül válaszolt: – Egy szép mosolyért! Ezután beavatta a doktornőt is a titkába, hogy Franciska miatt szeretné az esztétikus fogakat.

A fogorvosnő ekkor egy pillanatra levette a maszkot a szájáról és elővillant alóla nevetésre álló szája, mert eszébe jutott, hogy ismeri a lányt. Ő is hozzájár fogszabályozásra és nem rég mesélte el, hogy egy Dani nevű fiú miatt izgul annyira, hogy szépek legyenek a fogai. Tudta, hogy éppen Franciska lesz aznap a következő páciens, így a váróteremben össze fognak futni, ha végeztek Dani fogtömésével. A szép mosolyt rögtön ki is próbálhatják majd élőben!

Tags: No tags